Hvad er dropshipping? - iværksætter-guide

Hvad er dropshipping?

Dropshipping kort fortalt.


Dropshipping er en virksomhedsform, som er brugt af webshops og internethandlere og er en smart metode til hurtigt at komme i gang med en webshop.
Med dropshipping spare man penge på, ikke at have sit eget varelager og derved springe leddet over, hvor man køber en vare, som man rent fysisk ligger på lager og som efterfølgende sendes videre til kunden.

Hvordan fungere det?

Når en kunde køber en var i din webshop, oprette webshoppen en ordre som bliver sendt direkte videre til din dropshipping leverandør, som så sender varen direkte hjem til din kunde.
Mange dropshipping leverandøre levere vare med dit logo og navn, og uden at din kunne kan se at det er en vare der er sendt via dropshipping.


Hvad koster det at starte?

Selv om det er en forholdsvis billig måde at blive selvstændig, er det ikke gratis.
Hvad det koster er svært at svare, det kommer helt an på:
 • Hvilken virksomhedsform man vælger.
 • Design af webshop.
 • Forsikringer.
 • Betaling løsninger.
 • Reklame.
 • Bankgebyr.
 • Samt udgifter til uforudsete omkostninger.
Regn dertil med, at der altid vil komme uforudsete omkostninger, så start ikke uden penge.


Tidsforbrug?

I princippet vil denne virksomhedsform, når den først er startet og opsat, ikke kræve noget tid. men sådan er det ikke.

Man skal ikke regne med at man kan nøjes med at bruge et par timer om ugen, og så køre butikken.
Du vil opleve, at det ikke er uden arbejde at holde shoppen updated med priser og varer, du skal også selv håndtere utilfredse kunder, modtage, sende og pakke returvarer og meget andet.
Det kommer selvfølgelig an på hvad du sælger, hvor meget tid du skal bruge.


Kan man bruge flere dropshipping leverandør?

Ja det kan man godt, her skal man bare være opmærksom på at varerne, ikke bliver sendt som en samlet ordre, derved vil kunden opleve at, alt efter hvor mange dropshipping leverandør man har, at få leveret vare på flere forskellige tidspunkter, samt større fragtomkostninger.

Så det er lidt kompliceret med flere dropshipping leverandør, så hav det med i dine overvejelser når du vælger dine dropshipping leverandøre.


EU eller uden for EU?

Hvis dine dropshipping leverandør befinder sig inden for EU, er der normalt ikke nogle problemer med at få varen fragtet hjem til kunderne

Befinder dine dropshipping leverandør sig derimod uden for EU er der lidt vanskeligere.
Årsagen er, at alt fra uden for EU, skal toldbehandles ved ankomsten til din kunde i Danmark.
Hertil pålægges ofte en del gebyrer, told og moms, det kan du som regel ikke kan forvendte, at dine kunder vil stå og rode med den slags.
Det vil også være svært for kunden at gennemskue prisen da den ofte er ukendt på forhånd.
Det er ikke umuligt at have en dropshipping leverandør uden for EU, det er bare mere besværligt, så det er ikke den bedste måde at starte op på.


Købeloven, Returret eller Reklamationsret?

Selv om du ikke selv har varen fysiks, skal du stadigvæk følge købeloven.
Du skal i dine handelsbetingelser være sikker på, at de følger købeloven og leve op til alle forbrugerlove, danske som EU.
Dertil kommer også returret og reklamationsretten, som du også skal i dine handelsbetingelser, sikre dig at du følger alle de love og regler der findes.
Derfor er det en god ide at ikke at spare penge på en advokat, så du ikke lige pludselig stå med meget store udgifter, eller retssager, fordi du ikke har overholdt reglerne.


Aftale med dropshipping leverandør?

For at sikre såvel dig som virksomhed og dine kunder, skal du sikre at have aftaler underskrevet både af dig og din dropshipping leverandør. Her er det også en god ide ikke at spare pengene på en advokat, da det kan sikre der for at dine leverandøre ikke løber med dine kunder.
Aftalerne skal sikre, at din leverandør ikke bare kan skrive eller ringe rundt til hele din kundeliste som leverandøren har fået via dig, og derved tilbyder alle sine varer billigere, end du selv gør.

Andre punkter der er vigtigt at få med er:
 • Leveringstider.
 • Konsekvens ved for sen levering.
 • Pakning.
 • Forsendelsesmetode.
 • Returnering.
 • Ansvaret for forsendelsen, hvis varen bliver beskadiget.
Disse aftaler skal være på plads inden du begynder at handle med leverandøren, igen for at sikre dig for unødige udgifter, hvis leverandøren ikke lever op til forventningerne.

Det var så dropshipping "kort fortalt".

Ingen kommentarer :

Send en kommentar