Hvad er en kontoplan? - iværksætter-guide

Hvad er en kontoplan?

En kontoplan er en måde at opdele en virksomheds økonomiske aktiviteter på, så de bliver nemmere at overskue.
Kontoplanen er stort set “bare” en liste, som man kender fra Excel, over de alle kontoer, som en virksomhed anvender til sin bogføring.

Er det et krav virksomheden har en kontoplan? 

Nej og så alligevel ja, forvirret.
Når du starter eller har en virksomhed, er du altså ikke tvunget til at lave en kontoplan.

Der findes ingen specifikke regler i lovgivningen, der anviser, hvordan man skal indrette sin virksomheds bogføring, dvs. hvilket værktøj man skal bruge til at samle virksomhedens økonomiske oplysninger.
De vigtigste regel i bogføringsloven er
  • at bogføringen skal overholde det man kalder ”god bogføringsskik” 
  • at bogføringen skal passe til den enkelte virksomheds behov. 
Kan man overholde de regler uden en kontoplan, så behøver man den ikke.
Jeg vil altid anbefale at man laver en kontoplan, lige meget hvilken virksomhed man driver.
Alle regnskabs programmer har en standart kontoplan.

Hvad indeholder kontoplanen? 

Du er frit stillet forstået på den måde, at du selv bestemmer dens indhold og opbygning, så længe den opfylder bogføringsloven.

Kontoplanen er udarbejdet sådan, at den består af en resultatopgørelse og en balance, der tilsammen giver virksomheden et overblik over sine økonomiske aktiviteter.

Resultatopgørelsen. 

En resultatopgørelse er en virksomheds eller forenings driftsregnskab. Det er en opgørelse over virksomhedens omsætning og omkostninger i forbindelse med driften og viser virksomhedens status, og til sidst at vises ændringen i selskabets egenkapital

Resultatopgørelsen indeholder det man kalder drift kontoerne, man kan have mange forskellige drift kontoer, men der opdelt i 2 hovedgrupper, og årets resultat:

  • Omsætning. (indtægter, kreditsaldo konto.) 
  • Omkostning. (udgifter, debetsaldo konto.) 
  • Årets resultat er en sum konto, og er differencen mellem omsætning og omkostninger. 

Balancen. 

Balancen belyser virksomhedens aktiver (ejendele) og passiver (finansiering) på en bestemt dato. Aktiver og passiver vil altid være lige store for en virksomhed.

Dette skyldes, at den kapital, som virksomheden har anskaffet sig, bliver brugt på den ene eller den anden måde, hvorigennem regnskabs-balancen vil stemme.
Et årsregnskab skal altid indeholde en balance.
  • Aktiver (det som virksomheden ejer, debetsaldo konto) 
  • Passiver (kapital, der har finansieret virksomhedens aktiver, kreditsaldo konto.)

Derfor vil der altid være ligevægt i aktiver og passiver, da passiverne finansiere aktiverne.

Deraf kommer og dobbelt bogføring, for debitere i aktiverne, skal du krediter samme beløb i passiverne, og omvendt.

9 kommentarer :

  1. Hej, jeg er Maria Sanchez, en licenseret og pålidelig långiver. Jeg yder lån med klare og letforståelige vilkår med en rente på 3%. Jeg leverer forretningslån, personlige lån, studielån, billån og regninger. Hvis du har brug for et lån, så kontakt mig direkte: e-mail mariaverasanchez108@gmail.com eller via whatsapp på + 33 7 56 84 99 72

    SvarSlet

  2. hej mine folk er du i finanskrise og har brug for et lån til at betale dine regninger og starte en virksomhed? her kommer svaret på dine økonomiske problemer, for i dag har jeg lige fået et lånebeløb på 58.000 euro fra Global provission lån fra virksomheden, og jeg vil benytte lejligheden til at fortælle dig alt Global provission er reel og legitim, gør hvad du nogensinde har bedt om dig og inden for 3 timer vil du have dine svar på dit økonomiske problem og bemærke, at global provission er det eneste lånefirma, vi kan stole på, og nu er jeg så glad i dag, så kontakt dem i dag i denne e-mail da {globalprovissioncompany@gmail.com} De er det eneste firma, der kan hjælpe dig i lånekriser, og i dag er jeg og min familie meget glade, fordi jeg også har ryddet min bankgæld, så jeg kontakter dem i dag og venter på, at de svarer i dag

    SvarSlet
  3. Do you need a genuine Loan to settle your bills and startup

    business? contact us now with your details to get a good

    Loan at a low rate of 3% per Annual email us:

    Do you need Personal Finance?

    Business Cash Finance?

    Unsecured Finance

    Fast and Simple Finance?

    Quick Application Process?

    Finance. Services Rendered include,

    *Debt Consolidation Finance

    *Business Finance Services

    *Personal Finance services Help

    Please write back if interested with our interest rate EMAIL: muthooth.finance@gmail.com
    Call or add us on what's App +91-7428831341

    SvarSlet
  4. INSTANT AFFORDABLE PERSONAL/BUSINESS/HOME/INVESTMENT LOAN OFFER WITHOUT COST/STRESS CONTACT US TODAY VIA Call/Text +1(415)630-7138 Whatsapp +19292227023 Email drbenjaminfinance@gmail.com

    We are financial consultants providing reliable loans to individuals and funding for business, home and projects start up. Are you tired of seeking loans or are you in any financial mess. Do you have a low credit score, and you will find it difficult to get loans from banks and other financial institutions? then worry no more for we are the solution to your financial misfortune. we offer all types of loan ranging from $5,000.00 to $533,000,000.00USD with a low interest rate of 2% and loan duration of 1 to 35 years to pay back the loan secure and unsecured. Are you losing sleep at nights worrying how to get a Legit Loan Lender? Contact us via Call/Text +1(415)630-7138 Email drbenjaminfinance@gmail.com

    Do you have a bad credit? Do you need money to pay bills? Do you need loan to buy, refinance or renovate your home? Is it necessary to start a new business? Do you have an unfinished project due to poor funding? Do you need money to invest in any specialty that will benefit you? DR.BENJAMIN FINANCIER LOANS aims is to provide excellent professional financial services which include the followings

    * Personal loan * Business loan
    * Home loan * Farm Loan
    * Education loan * Debt consolidation loan
    * Truck Loan * Car Loan
    * Refinery Loan
    * Equipment Loan
    * Hotels Loan
    * Refinancing Loan

    Yours Faithfully
    Dr Benjamin Scarlett Owen
    Whatsapp +19292227023
    Call/Text +1(415)630-7138
    NOTE: GET YOUR INSTANT LOAN APPROVAL 100% GUARANTEED TODAY NO MATTER YOUR CREDIT SCORE. drbenjaminfinance@gmail.com

    SvarSlet
  5. Hej mine damer og herrer; Har du brug for et kviklån inden for 24 til 48 timer? Hvis dit svar er ja, vil jeg råde dig til at ansøge om et lån hos Novelty Finance.

    Mit navn er Davina Claire, jeg er finansdirektør, og jeg er også finansiel konsulent. Det er kommet til min opmærksomhed, at mange mennesker har så svært ved at få et lån enten fra banker eller andre finansielle institutioner på grund af høj rente, utilstrækkelig sikkerhed, gæld i forhold til indkomst, lav kreditscore eller andre årsager. Jeg er her for at anbefale alle, der leder efter et lån, at kontakte Novelty Finance for et lån til en meget lav rente på 3%. De er et pålideligt og troværdigt lånefirma, og du kan arbejde med dem. Du kan kontakte dem via e-mail: | noveltyfinances@gmail.com | ELLER send en besked på WhatsApp via +447915601531 for mere information.

    NOVELTY FINANCE leverer finansieringsløsninger. De tilbyder alle former for lånetjenester (Personligt lån, Erhvervslån og mange andre). De tilbyder fleksible og flere lånemuligheder, herunder sikrede og usikrede lån, langsigtede og kortfristede lån, der er skræddersyet til dine økonomiske behov.

    Hvad du får, når du ansøger med Novelty Finance:
    • Øjeblikkelig adgang til dine midler efter godkendelse.
    • Konkurrencedygtige renter (3 % om året)
    • Fleksible tilbagebetalingsbetingelser
    • Evnen til at betale dit lån hurtigere ud
    • Nem godkendelse, hvis du har brug for yderligere midler
    • Du vil ikke skynde dig at betale lånet tilbage, du vil få tid til at starte tilbagebetalingen af ​​lånet.
    • Ingen skjulte gebyrer

    Hvordan man ansøger:
    Det er nemt og hurtigt at ansøge om et lån!
    Hvis du er interesseret i at ansøge om et lån hos Novelty Finance og har brug for mere information om lånetilbuddet, skal du SENDE EN EMAIL til (noveltyfinances@gmail.com) ELLER sende en besked på WhatsApp via +447915601531 for mere information og mundtlige orienteringer. Vilkår og betingelser er gældende.

    SvarSlet
  6. Hej mine damer og herrer; Har du brug for et kviklån inden for 24 til 48 timer? Hvis dit svar er ja, vil jeg råde dig til at ansøge om et lån hos os på Novelty Finance på e-mail via: noveltyfinances@gmail.com ELLER WhatsApp Via: +447915601531

    NOVELTY FINANCE leverer finansielle løsninger. Vi tilbyder alle former for låneydelser (Personligt lån, Erhvervslån og mange andre). Vi tilbyder også fleksible og flere lånemuligheder, herunder sikrede og usikrede lån, langsigtede og kortfristede lån, der er skræddersyet til dine økonomiske behov.

    ✓ Nem godkendelse
    ✓ Fleksibel tilbagebetalingstid 6 - 360 måneder
    ✓ Meget praktisk - Du kan ansøge om et lån på dit bekvemme sted og tidspunkt.
    ✓ Øjeblikkelig adgang til dine midler efter godkendelse.
    ✓ Tilskudsrente (3% om året)
    ✓ Du vil ikke skynde dig at betale lånet tilbage, du vil få tid til at starte tilbagebetalingen af ​​lånet.
    ✓ Ingen skjulte gebyrer
    ✓ Du bliver guidet gennem hele forløbet

    Hvordan man ansøger:
    Det er nemt og hurtigt at ansøge om et lån hos os!
    Send os din låneanmodning gennem;
    E-mail: {{ noveltyfinances@gmail.com }}
    Ring eller skriv til os på WhatsApp via: +447915601531.
    Vilkår og betingelser er gældende.

    SvarSlet
  7. Dragi tražitelji kredita.

    Imate li financijskih poteškoća? Želite li pokrenuti vlastiti posao? Ova kreditna tvrtka osnovana je kao organizacija za ljudska prava diljem svijeta s jedinom svrhom pomaganja siromašnima i ljudima u financijskim poteškoćama. Ako želite podnijeti zahtjev za zajam, kontaktirajte ih koristeći podatke u nastavku: e-mail: elenanino0007@gmail.com

    Ime:
    Potreban iznos kredita:
    Trajanje kredita:
    Broj mobitela:

    Hvala vam i Bog vas blagoslovio
    OSIGURANJE
    Ingrid

    SvarSlet
  8. Hej, Har du brug for en pålidelig og troværdig virksomhed til at få et lån til finansiering af dit projekt, Har du brug for et erhvervslån, privatlån eller realkreditlån? Søg ikke længere væk end Sunshine Financial Group Inc. Vi tilbyder alle former for lånetjenester, både sikrede og usikrede lån, langfristede og kortfristede lån og mange flere til en subsidieret rente på 3% om året. For mere info, skriv til os via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller send mig en besked direkte på WhatsApp via: +447360502110 og modtag et svar på et øjeblik

    Jeg ved, at det altid har været et stort problem at få et lovligt lån. For personer, der har økonomiske problemer og har brug for en løsning på det, finder mange mennesker det så svært at få et kapitallån fra deres lokale banker eller andre finansielle institutioner på grund af høje renter. rente, utilstrækkelig sikkerhed, gæld i forhold til indkomst, lav kreditscore osv.

    Fortvivl ikke mere, for vi er specialiseret i at levere strukturerede finansieringsløsninger til enkeltpersoner og virksomheder på den mest effektive og hurtigste måde.

    Ikke flere ventetider eller stressende bankbesøg. Vores service er tilgængelig 24/7 - du kan få et lån og gennemføre dine transaktioner, når og hvor du har brug for det.

    Vi leverer 24 timers lånetjenester i verdensklasse. For forespørgsler/spørgsmål? - Send en e-mail til sunshinefinancialgroupinc@gmail.com eller send en besked til os på WhatsApp: +447360502110 | & Modtag et svar med det samme.

    SvarSlet
  9. Trebate li hitan zajam? Dajemo li osobne zajmove? Poslovni zajmovi? Stambeni krediti? Poljoprivredni krediti? Krediti za obrazovanje? Zajmovi za konsolidaciju zaduženja? Krediti za kamione? Krediti za automobile? Hotelski krediti? Refinancirati kredite? i više školskih zajmova? Startup krediti? .Nudimo uz kamatu od 2%! Kontaktirajte nas putem: (dakany.endre@gmail.com)

    ponuda za zajam

    SvarSlet