Beslutningen - iværksætter-guide

Beslutningen

Når man vælger og blive iværksætter, og blive selvstændig erhvervsdrivende, kan være en svær beslutning man skal træffe.Som selvstændig erhvervsdrivende, skal man have styr på en del, så det er en god ide at finde ud af hvilke personlige ressourcer du har.
Da det er dig som har ansvaret for alt, lige fra økonomien, til at skifte en pære i lampe, så overvej om du har tid og overskud til det hele.

Der er rigtig mange overvejelser man skal gøre sig før, jeg mener at man skal tage valget og starte som selvstændig.

·        Økonomien.
Det vil nok påvirke jeres fælles privat økonomi i opstarts fasen, når man ikke længere får den normale faste månedsløn.

·        Familien.
Baglandet skal være i orden, så man ikke skal gå og bekymre sig, om ens familie nu også mener, det er en god ide at være selvstændig.  Og de er villige til at satse på din ide.
Det er ikke ualmindeligt at en arbejdsuge, hos nystartede iværksætter, ligge på omkring 60 timer om ugen, meget få fridage, og korte ferier, og ingen tid til de normale fritidsaktiviteter.

·        Troen på ideen.
Man skal virkelig tro på sig selv og ideen, hvis ikke kan man risikere at man står i en situation som, kan være svær at komme helskindet ud af det. (Kontrakter, Banklån, Leasing,)

·        Konkurrence.
Hvor meget konkurrence er der, hvor svært er det at få din ide ud til kunderne.
Hvor store er konkurrenterne f.eks. i mit tilfælde hvor jeg stod mellem at skulle køre for mig selv, eller leje mig ind hos en af de store på markedet, det var svært at skaffe nok kunder, så jeg valgte at leje mig ind.

·        Arbejdsfunktioner.


Når du starter som selvstændig, bliver du jo din egen chef.
Så det er vigtig at du har styr på alle de administrative opgaver, for der er jo regnskabet, salget, produktionen, personale, marketing og altmuligmanden, alt det er du chef for.
Kan du overskue det hele, er du godt hjulpet, hvis ikke skal der jo afsættes løn til de funktioner du ikke selv kan overskue.
Den hyppigste årsag til at det går glat for nye virksomheder, er mangel på det økonomiske overblik.·        Virksomhedsform
Det er ikke ligegyldigt hvilke virksomhedsform man vælger.
Kapital til opstarten, hæftelse, skat, løn.
Læs om de forskellige virksomheds former her.

·        Tiden.
Hvornår man vælger at starte er også vigtig, (der nok ikke så mange kunder, hvis man vil starte en is butik og så starter om vinteren). Men der er ingen gudeline hvornår man starter, det bestemmer man jo selv, man skal bare lige tænke på hvornår kunderne er der.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar