Iværksætterselskaber (IVS) - iværksætter-guide

Iværksætterselskaber (IVS)

Stift selskab for kun 1 kr.
Helt ny selskabsform kan måske blive en realitet (IVS). De skal gøre det lettere for iværksættere at etablere selskaber.
Stift et selskab for blot én enkelt krone, og undgå der ved at sætte huset og bilen på spil.
Det vil regeringen gøre til virkelighed, for at sætte gang i iværksætteriet og skabe vækst.
Regeringen har sendt et udkast til lovforslag i høring, hvor det fremgår, at planen skal føres ud i livet med en ny selskabsform: De kaldes iværksætterselskaber (IVS) og skal udgøre et supplement til aktieselskaber (A/S) og anpartsselskaber (ApS).
Aktieselskaber kan i dag stiftes med et indskud på mindst 500.000 kroner, mens kapitalkravet til anpartsselskaber foreslås nedsat fra de nuværende 80.000 kroner til 50.000 kroner.
Ændringerne i selskabsloven skal fremme åbenhed, og god ledelse i danske selskaber, samt skabe bedre vilkår for iværksættere til at etablere selskaber.

Mindre risiko
Med den nye selskabsform følger kravet om en "tvunget opsaring". Det vil sige kapital, så man på et senere tidspunkt skal konvertere sit IVS til et traditionelt ApS eller A/S.
Der skal hensættes 25% af det årlige overskud, indtil der er opsparet en kapital på 50.000 kr.

Større risiko for leverandør
Men det er ikke uden risiko for leverandører til IVS-selskabet. Kunder og leverandører vil ikke få samme sikkerhed for deres leverancer, som et enkeltmandsfirma, Aps eller A/S giver.
-

Ingen kommentarer :

Send en kommentar