Lønsumsafgift - iværksætter-guide

Lønsumsafgift

Når du sælger momsfri ydelser, skal du som hovedregel betale lønsumsafgift i stedet for moms.1.      Du skal registrere virksomheden for lønsumsafgift, når det er tydeligt, at grundlaget for at beregne lønsumsafgiften overstiger 80.000 kr. over en periode på 12 måneder.
2.      Du registrerer virksomheden på virk.dk. Når virksomheden er registreret, får du et registreringsbevis, som du kan finde i TastSelv Erhverv. Hvis din virksomhed er nystartet, er det sandsynligt, at den ikke overstiger grænsen. Derfor behøver du ikke altid at registrere virksomheden for lønsumsafgift lige med det samme.
3.      Organisationer, fonde, foreninger, loger, virksomheder med momsfritagne spil og virksomheder med finansielle hovedaktiviteter skal kun registreres, hvis der er ansatte.


Beregning af lønsumsafgift
Der er fire metoder til at beregne lønsumsafgiften. Hvilken metode, du skal bruge, afhænger af virksomhedens aktivitet og organisationsform. De fleste virksomheder skal beregne lønsumsafgiften efter metode 4.
Du kan se, hvilken metode, du beregner lønsumsafgiften efter, på dit registreringsbevis.
 • Lønsumsafgiften beregnes ved at opgøre afgiftsgrundlaget og gange det med afgiftssatsen.
 • Når du opgør lønsummen, skal du medregne enhver form for løn til ansatte inklusive tillæg, uanset om de indgår i lønnen eller ydes særskilt.
 • Honorarmodtagere og ejere af enkeltmandsvirksomheder anses ikke som ansatte i virksomheden.
 • Du kan trække lønsumsafgiften fra i skatteregnskabet som en driftsomkostning.
 • Har din virksomhed også momspligtige aktiviteter, skal du følge reglerne for virksomheder med blandede aktiviteter.

Sådan beregnes lønsumsafgiften

Hvem er omfattet?
Afgiftsgrundlaget
Afgiftssatser 2012
Afgiftssatser 2013
Metode 4:
Virksomheder, der ikke er omfattet af de øvrige metoder
Lønsummen +/- skattemæssigt overskud eller underskud uden finansielle poster (med visse reguleringer).
Du skal lægge den lønsumsafgift til, som virksomheden i indkomståret har fratrukket ved opgørelsen af den skattepligtige indkomst,
Du kan modregne negativ lønsumsafgift fra tidligere år. Det er, når virksomheden i et år har et underskud, der er større end årets lønsum.
3,08 %
4,12 %
Metode 1:
Organisationer, fonde, foreninger og loger
Virksomheder med momsfri spilleaktiviteter
Offentlige virksomheder, der ikke opgør et skattemæssigt overskud
Lønsummen
5,33 %
6,37 %
Metode 2:
Virksomheder med finansielle hovedaktiviteter, uanset organisationsform
Lønsummen
10,5 %
10,9 %
Metode 3:
Virksomheder, der udgiver eller importerer aviser
Omsætningen fra salg af aviser
2,5 %
3,54 %

1 kommentar :

 1. Hej og velkommen til Spotcap Global Loan Services, jeg hedder Claudia Klein, jeg er långiver og også lånekonsulent.

  Har du et stort behov for økonomisk forstærkning? har du brug for et lån til forskellige formål? hvis dit svar er ja, vil jeg anbefale dig at kontakte min virksomhed via | spotcapglobalservices@gmail.com | eller meddel os på WhatsApp: +4915758108767 | og har et lån på din konto inden for 24 timer, fordi vi leverer fremragende lånetjenester over hele verden.

  Vi tilbyder alle slags lånetjenester (Personligt lån, Erhvervslån og mange flere), vi tilbyder både langvarige og kortvarige lån, og du kan også låne op til 15 millioner Euro. Mit firma vil hjælpe dig med at nå en række mål med en bred vifte af låneprodukter.

  Vi ved, at det altid har været et enormt problem at få et legitimt lån For enkeltpersoner, der har økonomiske problemer og har behov for en løsning på det, finder mange mennesker det så svært at få egenkapitallån fra deres lokale banker eller andre finansieringsinstitutter på grund af stor rente sats, utilstrækkelig sikkerhed, forholdet mellem gæld og indkomst, lav kreditværdi eller andre årsager

  Ikke flere ventetider eller stressende bankbesøg. Vores service er tilgængelig 24/7 - du kan få et lån og gennemføre dine transaktioner, når som helst og hvor du end har brug for det

  Vi leverer 24 timers lån i verdensklasse. For forespørgsler / spørgsmål? - Send en e-mail til | spotcapglobalservices@gmail.com | eller meddel os på WhatsApp: +4915758108767 | & Modtag et svar på et øjeblik.

  Din familie, venner og kolleger behøver ikke at vide, at du er penge på kontanter, bare skriv til os, så får du et lån.

  Din økonomiske frihed er i dine hænder!

  SvarSlet